De Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn vond plaats op maandag 24 maart 2025 in restaurant Hemel & Aarde (Utrecht). And the winner is… onze eigen IHMS-student Luuk Stierum! Deze wedstrijd werd voor de tiende keer gehouden en Luuk is inmiddels de derde winnaar namens onze school. Zijn voorgangers, Teide Schepers en Jorn Batens, hebben hem in aanloop naar deze wedstrijd ook info en tips gegeven over deze wedstrijd. Ook docent/trainer Eduard van der Toolen heeft hem voor verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland flink ‘gedrild’.
De kennis van de deelnemers moest tot uiting komen in een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test. Tijdens de mondelinge test zorgde restaurant Hemel & Aarde met een bereiding rond Kingfish, Spar, Redlove, mierikswortel & bergamot voor een bijzondere mondelinge proef. De deelnemers moesten na het proeven van 4 wijnen en het gerecht, hun ideale wijn-spijscombinatie verklaren. De jury stond versteld van de kennis en vaardigheid van de winnaar Luuk Stierum (ROC Mondriaan – Den Haag). Hij was de beste in de 3 onderdelen en gaat terecht naar huis met een prachtige hoofdprijs: deelname aan de “Studiereis van 07-10 september 2025”, een 4-daagse reis met bezoeken aan wijnproducenten in Franken.
In de jury zetelden Heleen Boom (Restaurant Bouwkunde – Deventer), Peter van Houtert (Verbunt Verlinden – Tilburg), Lars Daniëls (MV & PersWijn) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn).
© Invitez The Hague Hospitality Experience Centre | Onderdeel van ROC Mondriaan
Ontworpen & gebouwd door Accent Interactive