Vragen? Neem contact op!

NL

Dit is Invitez

Dit is Invitez

Invitez bestaat uit drie publieksrestaurants, een bar, een klein hotel, een conferentie- en evenementencentrum en een bedrijfsrestaurant. De gast staat bij ons centraal en kan rekenen op een aangenaam verblijf, heerlijk eten én de volle aandacht van onze medewerkers, studenten en docenten/professionals.

De naam van het centrum, Invitez – The Hague Hospitality Experience Centre, is tegelijkertijd een uitnodiging én een ambitie. ROC Mondriaan wil de buitenwereld naar binnen halen, nieuwe trends verkennen en experimenteren met nieuwe producten en technieken. Dit alles in het teken van leren, nieuwe kennis ontwikkelen en kennis delen. Gasten, opdrachtgevers, docenten, alumni, studenten én professionals uit verschillende disciplines geven samen vorm aan de ‘experience’ van Invitez. Voor onze studenten, voor elkaar, voor iedereen met interesse in de hospitality.
Invitez is dus een omgeving met een bijzondere dynamiek. Laat u inspireren en help ons om onze studenten te inspireren.

Sinds de totstandkoming van Invitez in 2016 hebben de restaurants Classique, Imagine en Orchard, en het New Mondriaan Hotel een ruime gastenkring opgebouwd. Ook wordt druk gebruik gemaakt van ons aanbod van ontmoetingsfaciliteiten voor vergaderingen, een cursus of private dining.

Elk restaurant en elke zaal heeft zijn onderscheidende karakter.

De lunches en diners in de restaurants van Invitez worden verzorgd door studenten en docenten van de International Hotel and Management School (IHMS) of de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening.
De scholen en studenten wisselen van tijd tot tijd van restaurant, zodat de studenten ervaring kunnen opdoen in verschillende restaurantconcepten en zodoende nog beter worden voorbereid op de beroepspraktijk.

Classique Fine Dining is een chique, traditioneel restaurant. Het richt zich op gasten die prijs stellen op een rustige, elegante ambiance. De klassiek-moderne styling en de fraaie tafelaankleding dragen bij aan de beleving. Classique Fine Dining biedt na reservering smaakvolle lunches en diners van drie of vier gangen. De regelmatig wisselende menu’s bestaan uit eigentijds lichte gerechten van Franse origine met Mediterrane invloeden. Kenmerkend voor Classique zijn het culinaire niveau, de finesse in de presentatie met tafelbereidingen, aandacht en servicegerichtheid.
Classique kan ook in zijn geheel worden gereserveerd voor groepen van 30 tot 40 personen.

Imagine Events & Show vormt gedurende de hele dag het gezellige middelpunt van Invitez. De gast kan hier terecht voor een à la carte keuzediner in de vorm van een culinair rondje om de wereld, kortweg ‘Wereldrestaurant Imagine’.
Imagine is ook de locatie van de bekende Imagine Diner Shows en het Imagine Diner Chantant, waarbij artiesten optreden, zowel op een podium en tussen de feestelijk aangeklede tafels door.
Daarnaast is Imagine Events & Show een gewilde locatie voor uiteenlopende evenementen en shows. Daarvoor kan het restaurant razendsnel worden omgebouwd tot een multifunctionele evenementenlocatie met verschillende mogelijke zaalindelingen.

Orchard onderscheidt zich met een creatieve en doordachte combinatie van spijzen en wijnen. En door producten met een hoog ‘green, fair en local’ gehalte. Orchard richt zich op de nieuwsgierige, op nieuwe prikkels gerichte gast.
De grondstoffen en producten zijn verantwoord en zoveel mogelijk regionaal. Uitgangspunt vormt vanaf september 2021 de vegetarische keuken, gecombineerd met Dutch Cuisine (80% groenten, 20% vlees of vis). Op de wijnkaart staan verantwoorde, biologische en ook Nederlandse wijnen.

Vanaf 23 september 2021 kunnen onze gasten ook in Orchard terecht voor een Fast-Service lunch, verzorgd door de studenten van de opleiding Fast-Service / School voor Horeca & Facilitaire Dienstverlening.

Gedurende de openingsuren van Invitez is The Queen’s Express continue in bedrijf. Het is een sfeervolle, centraal gelegen ontmoetingsplek, waar gasten terecht kunnen voor een goede kop koffie of thee, een sapje, een cocktail of een glas wijn in een gezellige ambiance.
Naast het ontbijt voor de gasten van het New Mondrian Hotel voert The Queen’s Express ook een pubkaart met diverse fingerfood.

Banqueting & Events
Invitez beschikt over diverse mooie zalen en ruimtes die kunnen worden ingezet voor vergaderingen, cursussen, private dining, een wijnproeverij en andere activiteiten. U kunt als opdrachtgever kiezen uit verschillende arrangementen, van een vergadering met eenvoudige catering en technische begeleiding tot een volledig verzorgde dag met lunch, borrel en diner voor kleine tot middelgrote groepen.

Onze eventmanagers informeren u graag over het uitgebreide palet aan mogelijkheden. Zoveel mogelijk rekening houdend met de wensen van onze opdrachtgevers zorgen zijn met creativiteit voor een passend voorstel. Het spreekt voor zich dat de uitvoering van uw evenement tot in de puntjes wordt geregeld en begeleid.
Banqueting & Events bouwt daarin voort op de rijke ervaring in de begeleiding van kleinere en grootschalige evenementen, zoals het WK Hockey, het EUHOFA International World Congress en de viering – in Invitez – van het 100-jarig bestaan van het Ministerie van OCW.

First Class
Vanzelfsprekend wordt ook het bedrijfsrestaurant van de locatie, First Class, gerund door de studenten.
Gezonde voeding, sociale hygiëne en duurzaamheid zijn ook hier belangrijke thema’s. Er wordt gewerkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Het behalen van de Gouden Schaal in 2018 geeft blijkt van de toegenomen aandacht voor gezonde voeding, ook onder onze studenten.

Voortgaande ontwikkeling
Om relevant te kunnen blijven in het voortdurend veranderende werkveld van de horeca, blijven ook de hospitalityopleidingen én Invitez voortdurend in beweging. Het is de opdracht van de scholen om de studenten op te leiden voor de beroepspraktijk van de toekomst. Daarom krijgen nieuwe ontwikkelingen niet alleen een plek in het theoretische lesprogramma, maar ook in de bedrijven; soms als experiment of als een tijdelijke structuur, maar ook door bijvoorbeeld de introductie van een compleet nieuw restaurantformat.
Zo werden Invitez en de restaurants in september 2020 ‘corona-smart’ gemaakt, werd de Invitez Streetwise food truck met zijn diverse mobiele concepten aan het aanbod toegevoegd en beleefde The Queen’s Express een metamorfose.

Samenwerking
Invitez is mede het resultaat van de samenwerking met tal van internationale hotelketens en maatschappelijke partners, waaronder de Europese associatie van hotelscholen AEHT, EUHOFA International, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag, Hotelschool Den Haag, gemeente Den Haag en ADO Den Haag.

< terug naar Hoofdpagina Invitez