14 oktober 2016

Op vrijdag 7 oktober 2016 vond de mini-horecava plaats op de International Hotel and Management School. Het evenement is voor alle eerstejaarsstudenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca (hotel). De mini-horecava wordt elke jaar georganiseerd en is een onderdeel van het vak Burgerschap.

‘’Het is een keer wat anders dan in de les zitten.’’ , aldus Simonette Lock.

foto-07-10-16-11-57-38_klein         foto-07-10-16-12-01-17_klein

Tijdens de mini-horecava krijgen de studenten een opdrachtenboekje mee waarin een aantal vragen staan. Deze vragen gaan over de leveranciers die tijdens het event hun product presenteren. Het doel hiervan is dat studenten kennismaken met producten waar zij mee werken. Tevens kunnen studenten op de mini-horecava netwerken met verschillende leveranciers. Op deze manier exploreren de studenten hun (eventuele) toekomstige werkgebied.

‘’De leveranciers weten dat als zij voor een school leveren, zij ook iets voor de studenten moeten doen.’’ , aldus Simonette Lock.

Smeding Groenten en Fruit is een van de leveranciers die het ontzettend leuk vindt om op de mini-horecava te staan. Deze leverancier is een hofleverancier van Sligro Nederland en is gevestigd in Leeuwarden. Smeding Groenten en Fruit levert aan alle Sligro winkels en supermarkten. Tevens werken zij met Hollandse boeren en ontwikkelen concepten voor horecaondernemers.

Jan Willem Postmus is vertegenwoordiger van dit bedrijf en staat met zijn stand voor de vijfde keer op dit evenement. Hij vindt het ontzettend leuk om te zien hoe belangstellend de studenten zijn.

Jan Willem Postmus - mini-horecava

‘’Deze studenten ga ik de komende tien jaar zeker nog tegenkomen.’’ , aldus Jan Willem Postmus

Lisa en Noah zijn tweedejaarsstudenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca (hotel) Engelstalig en zijn voor het eerst aanwezig op de mini-horecava. Vorig jaar hebben zij, wegens de renovatie van de school, het event moeten missen.

foto-07-10-16-11-34-40_klein                           foto-07-10-16-11-35-57_klein

De mini-horecava bevalt de twee studenten goed. Zij krijgen een goed beeld van de leveranciers en vinden het fijn dat zij vragen mogen stellen. Beide studenten vinden dit event een goede voorbereiding op de echte Horecava in Amsterdam. Hier gaan de derdejaarsstudenten volgend jaar naar toe.

Geschreven door: Mouna el Moumni (stagiaire dienst Communicatie)