20 maart 2017

Tijdens Skills The Finals streden van 16 tot en met 18 maart 345 talentvolle vmbo-leerlingen en 315 talentvolle mbo-studenten om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’. Skills The Finals is het nationaal kampioenschap van Skills Heroes met als doel om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Zilver en brons tijdens Skills The Finals

Ook studenten van onze horecaopleidingen deden mee aan deze vakwedstrijd in het onderdeel hotelreceptionist.  De eerste plaats is voor Jade Jury van ROC van Amsterdam. Onze student Alex del Olmo Roque werd tweede en ook de derde plaats was voor een student van ons, namelijk Marjolein Kempen. Gefeliciteerd namens alle medewerkers, studenten, docenten en directie van ROC Mondriaan.

Skills the finals prijsuitreiking ROC Mondriaan

Boost voor mbo

‘Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig’, zegt leraar van het jaar Merel Brugman. ‘Vakwedstrijden bieden mbo’ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma’.  Jan van Zijl, voorzitter van WorldSkills Netherlands beaamt dit: ‘Ruim 6000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Daar zag je al studenten die tot het uiterste voor hun vak willen gaan. Uiteindelijk bereikten 315 mbo’ers de finales in Amsterdam. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren.’

‘Ik neem hier zo veel uit mee: meer focus en zelfvertrouwen. Heb samen met mijn begeleider maanden hard gewerkt en goed geluisterd naar de aanwijzingen. Afgelopen dagen steeds scherp gebleven en dit is het resultaat: goud!’, aldus Jade Jury van ROC van Amsterdam, winnaar hotelreceptionist. Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.