Pierre Wind leidt het nieuwe practoraat van ROC Mondriaan. Deze term is afgeleid van het lectoraat (=kennisdomein) van hogescholen. Deze lectoraten doen samen met studenten onderzoeken. Een practoraat op het mbo is vooral praktisch gericht. Het is de bedoeling dat een practoraat niet alleen onderzoek doet, maar dit ook daadwerkelijk in de praktijk uitvoert.
Pierre Wind is op dit moment bezig met acht studenten die onderdeel zijn van het ‘’Foodies Practoraat’’. Dit zijn excellente studenten die voor alle vakken een voldoende staan. Onderdeel zijn van het Foodies Practoraat vergt veel tijd buiten de reguliere lessen. Echter, de studenten gaan er volgens Pierre Wind zeer enthousiast mee om.
‘’Het is kicken om te zien hoe actief deze studenten buiten school met het onderwerp bezig zijn.’’, aldus Pierre Wind.
Deze studenten hebben een eigen logo en vesten gemaakt waarin zij herkend worden als één groep. Tevens hebben de studenten een eigen Facebookpagina aangemaakt en plaatsen wekelijks blogs, filmpjes en foto’s. Dit doen zij voornamelijk om de mensen te laten weten waar zij mee bezig zijn.
‘’De studenten zijn de baas. Zij bepalen wat wij gaan doen.’’ , aldus Pierre Wind.
De acht studenten houden zich bezig met de volgende onderzoeksvraag: ‘’Op welke manier krijgt men meer groenten in een hoofdgerecht op de menu’s van horeca in Den Haag tussen een bedrag van 13 en 28 euro?’’ Om hier antwoord op te kunnen geven gaan de studenten o.a. langs horecaondernemingen. Zij willen er voornamelijk achter komen hoeveel groenten een horecaonderneming serveert en wat zij eraan kunnen doen om de ondernemer meer groenten te laten serveren. Tevens onderzoeken de studenten welke initiatieven al genomen zijn betreffende dit onderwerp.
‘’Het is niet alleen dat ik hun doceer, maar wij doen het samen. Ik ben één van hun.’’ Aldus Pierre Wind.
De studenten werken gedurende het onderzoek niet alleen aan een rapport, maar ook aan een online magazine. In dit online magazine komen alle foto’s en filmpjes te staan van de studenten. Het onderzoek loopt door tot 17 januari 2017 en daarna komt de nieuwe lichting.
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van het Foodies Practoraat? Volg ze dan op Facebook @foodiespractoraat.
Geschreven door: Mouna el Moumni (stagiaire dienst Communicatie)
© Invitez The Hague Hospitality Experience Centre | Onderdeel van ROC Mondriaan
Ontworpen & gebouwd door Accent Interactive