Vragen? Neem contact op!

 • Nederlands
 • English
 • Nederlands
 • English
 • ‘Christmas in Europe 2023’ in Litouwen

  ‘Christmas in Europe 2023’ in Litouwen

  Namens (o.a.) de hospitalitycampus van ROC Mondriaan reisden de afgelopen week een aantal studenten en hun coaches af naar het jaarlijkse internationale AEHT-evenement ‘Christmas in Europe’; dit jaar in Vilnius in Litouwen. Leisure (School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen), Koks (School voor Horeca & Facilitaire dienstverlening) en ICT waren er namens ROC Mondriaan actief.
  Via verschillende activiteiten maakten de studenten uit een groot aantal Europese landen kennis met elkaar én elkaars kerst-tradities. Zo bemanden studenten per school een stand waar zij uitleg gaven over eigen tradities aan de hand van lekkernijen. Ook waren er culturele avonden waar studenten zichzelf d.m.v. acts presenteerden en waren er Europese buffetten waar met name de koks van de verschillende scholen hun skills toonden. De ICT-studenten ten slotte waren gezamenlijk verantwoordelijk voor de app die door de AEHT en de deelnemende landenteams tijdens dit evenement werd gebruikt.

  De ontvangende school liet de deelnemers via verschillende excursies kennismaken met Litouwen. ‘Christmas in Europe’ was al met al weer een prachtig internationaal evenement, we zijn er trots op dat ROC Mondriaan Nederland mocht representeren.