De studenten van de opleiding ‘Zelfstandig werkend kok’ leren het vak op school. Ze doen daar alle kennis op die ze nodig hebben om uiteindelijk met een diploma op zak hun culinaire kunsten in de praktijk te brengen. Maar hoe leuk en zinvol is het, om af en toe een workshop of masterclass bij te wonen ín de dagelijkse praktijk van een succesvolle horeca-onderneming? En daar, naast een hoop technische vaardigheden, ook inzicht te krijgen in hóe je het verschil kan maken, als je straks moet excelleren in een keuken. Afgelopen dinsdag mocht een groep studenten zo’n ervaring opdoen en werden zij met open armen ontvangen en rondgeleid door verschillende bedrijven van Simonis, een onderneming die dankzij het succes van hun viswinkels kon doorgroeien naar een keten van prachtige, eigen restaurants, elk met een eigen specialisme én touch.
De studenten keken niet alleen hun ogen uit, ook moesten ze zelf aan de slag met het maken van een eigen sushi-roll. Een workshop vol uitdagingen met als slot voor elke student een flinke portie kibbeling.
© Invitez The Hague Hospitality Experience Centre | Onderdeel van ROC Mondriaan
Ontworpen & gebouwd door Accent Interactive