Vragen? Neem contact op!

 • Nederlands
 • English
 • Nederlands
 • English
 • Dining with the Stars viert 10e seizoen!

  Dining with the Stars viert 10e seizoen!

  Tien jaar ‘Dining with the Stars’ bij IHMS. Wat een mijlpaal! Tien jaar geleden ontstond het idee om de tweedejaarsstudenten halverwege het schooljaar een boost te geven. Inmiddels zijn deze avonden een terugkerend Event en maakt het zelfs onderdeel uit van het theorievak ‘Employability Skills’. De tweedejaarsstudenten kunnen tijdens een avond ‘Dining with the Stars’ informatie inwinnen over hun aankomende lange stage vanaf augustus. De studenten worden voor het diner ontvangen in onze restaurants (dit jaar waren dat Imagine en Orchard). Tijdens het diner schuiven per tafel oud-studenten (alumni) of vierdejaarsstudenten aan (samen onze ‘Stars’). De alumni zijn reeds lange tijd terug van hun stage en hebben al een leven ná ROC Mondriaan achter de rug. De vierdejaarsstudenten zijn recentelijk terug van hun stage en bezig met de afronding van hun studie. Voor de tweedejaarsstudenten zijn deze avonden een unieke kans om aan deze ‘Stars’ van alles te vragen over hun stages in binnen- en buitenland en alles wat daarbij komt kijken zoals huisvesting, verdiensten, heimwee etc. Daarnaast kunnen er aan de alumni ook vragen gesteld worden over vervolgstudies, kansen op de arbeidsmarkt, examenvoorbereiding, etc. De ‘Stars’ hebben het allemaal meegemaakt en kunnen hier prima over vertellen.

   Dit jaar was het event verdeeld over 5 avonden. Voor u als gast waren er hierdoor even wat minder mogelijkheden om een tafel te reserveren. Wij mochten een kleine 75 ‘Stars’ ontvangen die aan 325 tweedejaarsstudenten hun verhaal hebben verteld. Tel daar de begeleiding bij op, dan betekent dit dat onze keuken- en restaurantbrigade in deze 5 dagen 450 driegangenmenu’s hebben geserveerd. Hulde hiervoor. De ‘Stars’ waren een ware inspiratiebron voor onze tweedejaars. 

   De stage, waarbij de studenten ook 5 maanden naar het buitenland gaan, is voor hen altijd heel spannend. Wij merken dat wij met deze avonden een bijdrage kunnen leveren aan een betere voorbereiding en een beter inzicht in wat zij kunnen verwachten. Als alumni-team zijn wij er trots op dat wij ieder jaar weer zoveel alumni en vierdejaarsstudenten bereid vinden om ook bij te dragen aan deze voorbereiding.