een onderdeel van:

Een jaar om nooit te vergeten

16 juli 2020

Wat een bijzonder schooljaar hebben wij achter de rug! Wat begon zoals alle andere schooljaren eindigt als een jaar dat wij nooit zullen vergeten. Wij stapten binnen 2 weken over van “live-lessen” naar “online-lessen”. Zo makkelijk als dit nu wordt opgeschreven was het zeker niet. Dit heeft heel wat gevergd van het aanpassingsvermogen van menig docent. Priv√©-leven moest ineens gecombineerd worden met lesgeven. Zittend aan de keukentafel terwijl je de baby slapende houdt in de bewegende kinderwagen en het andere kind stil gehouden wordt met een tekenfilmpje op de IPad, heeft menig docent ervoor gezorgd dat het onderwijs voor onze studenten gewoon doorgang kon vinden.
Niet alleen de theorielessen werden voortgezet ook de praktijklessen hebben niet stilgestaan. De praktijkexamens voor onze 2e jaars studenten hebben in aangepaste vorm toch plaats gevonden. Dit keer werd er niet gekookt en geserveerd voor externe gasten maar werd dit gedaan voor de examinatoren en collega’s.
Ook het bekende HOP-project van onze studenten van de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer is inmiddels gepasseerd. Zij hebben hun restaurant geopend voor familie-leden en zodoende hun examen hierin kunnen afronden.

Voor wat betreft onze 3e jaars studenten was het uitbreken van de corona-crisis een extra grote strop. Nog maar net gewend aan hun stage-plekken moesten zij halsoverkop deze ervaring afbreken en terugkeren naar hun gewone leven. Thuis op de bank en niet meer werkzaam in het bedrijfsleven. Dat was even wennen. Inmiddels hebben zij vervroegde examens gedaan die normaliter aan het eind van het 4e jaar zouden plaatsvinden. Zodoende hebben zij, na terugkeer van hun stage’s, meer speling aan het eind van het jaar.

Onze 4e jaars studenten hebben allen hun examens kunnen afronden. Voor de afgestudeerde is inmiddels, in een aangepaste vorm, de diploma-uitreiking geweest. Wij zijn heel trots op deze studenten dat zij onder de bizarre omstandigheden toch de spirit hebben kunnen opbrengen om te zorgen dat zij nu met hun diploma in hun hand staan. Chapeau!

We hopen u in het nieuwe schooljaar u weer als gast te mogen ontvangen, in ons Hotel, onze restaurants en onze vergaderzalen, om de studenten waardevolle en leerzame praktijk ervaringen te bieden. Uiteraard worden de RIVM richtlijnen in acht genomen!

Fijne vakantie, goede gezondheid en tot in september.

Nieuws Bekijk alles

Friday Specials

In het nieuwe schooljaar zal er op vrijdag-avonden iets speciaals […]

Bekijk artikel

Een jaar om nooit te vergeten

Wat een bijzonder schooljaar hebben wij achter de rug! Wat […]

Bekijk artikel

© Invitez The Hague Hospitality Experience Centre | Onderdeel van ROC Mondriaan
Design & Development by : Accent Interactive