Vragen? Neem contact op!

NL

Onthulling Kruidentorens startschot ‘groene lokaal’

Onthulling Kruidentorens startschot ‘groene lokaal’

Op maandag 22 november vond de feestelijke lancering plaats van een tweetal kruidentorens (van in totaal zeven stuks). Deze kruidentorens, een innovatief product – ontwikkeld door de LIF-Group – voorzien vanaf nu alle restaurants van Invitez van verse kruiden uit eigen tuin. Na een energieke introductie door topkok Pierre Wind (zie foto) onthulden onze directeuren, mw. Laukens en mw. van der Zwan, de torens en gaven daarmee het startschot voor het ‘groene lokaal’ dat Invitez vanaf nu verder zal ontwikkelen in de tuin die grenst aan restaurant Orchard. Dit alles binnen de voor de scholen ontwikkelde cyclus ‘Van grond tot mond’.

Het groene lokaal vormt een verrijking van ons bruisende leerwerkcentrum en kan in de nabije toekomst worden ingezet voor relevante theorielessen over bijvoorbeeld warenkennis of wijn, er zullen workshops en lezingen georganiseerd worden in deze inspirerende omgeving, en de school gaat ook het bedrijfsleven bij de vele activiteiten betrekken die op stapel staan.

De Local Indoor Farming Group (kortweg LIF-Group, zie www.lifgroup.nl) is een initiatief van Harm en Marnix Keurhorst en Ard-Jan Bluemink. Gedrieën ontwikkelden ze de kruidentoren als hét paradepaardje van dit jonge bedrijf.

Het project is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het innovatiefonds van ROC Mondriaan.