Vragen? Neem contact op!

 • Nederlands
 • English
 • Nederlands
 • English
 • Street & Fingerfood competition

  Street & Fingerfood competition

  Studenten van ROC Mondriaan winnen de tweede prijs bij de Street – & Fingerfood competition georganiseerd door het Gastronomisch Gilde Sociëteit Zuid Holland. Deze vier gedreven studenten genaamd Floyd van ’s-Gravenzande, Timon Roest, Luciano van Rijn en Kim van Dooren zitten op de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening en doen de opleiding Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende keuken.

  Studenten Horeca van ROC Mondriaan

  ‘’Ik vind het leuk om een lekkere roti of nasi te maken maar ook om een viergangenmenu te bereiden op sterrenniveau’’ aldus Floyd.

  De Street – & Fingerfood competition vond plaats op de beurs Gastvrij in Rotterdam Ahoy. De studenten wisten van te voren niet wat voor gerecht zij zouden maken. Het enige wat zij meekregen is het thema, wild en gevogelte. Op de dag van de wedstrijd ontvingen de studenten een blackbox met producten die zij moesten gebruiken. In de blackbox zaten o.a. hert en eend. Doordat het thema eerder bekend was, hadden de slimme studenten al sterk het vermoeden dat deze twee producten in de blackbox zaten. Zij kregen de taak om binnen tweeënhalf een gerecht te maken van twee keer vijftig hapjes. Dit klinkt ontzettend veel in een korte tijd maar de studenten zagen dit als een enorme uitdaging en gingen er volop tegenaan. Ondanks dat de studenten met één man minder waren en zich van te voren niet hadden voorbereidt, hebben zij ontzettend goed samengewerkt.

  ‘’Toen we eenmaal bezig waren hadden wij alles onder controle en gingen we als de malle.’’

  Street & Fingerfood competition ROC Mondriaan   Student horeca ROC Mondriaan

  Er was geen sprake van een bepaalde rolverdeling binnen het team. Er was niemand die specifiek de leiding nam. De studenten hadden een planning gemaakt met wie wat doet en op die manier zijn zij te werk gegaan. De zelfstandige koks Floyd, Timon en Luciano zijn goed op elkaar ingespeeld doordat zij elkaars kwaliteiten kennen en daar gebruik van maken. Op deze manier kwamen er een aantal creatieve ideeën naar voren.

  ‘’We wilden graag het eend insmeren met honing alleen bleek er helemaal geen honing te zijn. Dus toen hebben we maar gebruik gemaakt van de suiker die we bij de koffie kregen’’ aldus Timon.

  Ondanks dat de studenten heel gedreven en enthousiast zijn, hadden zij niet verwacht om de tweede prijs binnen te slepen. De studenten deden voornamelijk mee aan de wedstrijd om ervaring op te doen. Achteraf vonden zij het een eer om de tweede plaatst met de grootste concurrent te delen.

  ‘’We hebben tussendoor ook andere gerechten geproefd en toen dachten we al dat wij sowieso niet als laatst zullen eindigen’’ aldus Timon.

  Deze wedstrijd smaakt naar meer. Binnenkort zullen de studenten weer meedoen aan een wedstrijd. De studenten gaan niks veranderen in hun samenwerking of planning. Dit was één van de sterke kwaliteiten van het team. Voor studenten die in de toekomst mee willen doen aan een wedstrijd hebben Floyd, Timon en Luciano een aantal tips namelijk, wees vooral creatief en niet bang zijn om smaken te combineren. Het is belangrijk om rustig te blijven en de kwaliteiten van je teamgenoten te kennen.

   

  Geschreven door: Mouna el Moumni (stagiaire dienst Communicatie)